dilluns, 13 d’agost del 2012

La soirée des brasseurs

Vaig estar aquest dissabte aquí i m'ho vaig passar d'allò més bé. Cert que la ratio entre despeses (lloguer de cotxe + benzina+ hotel+ cerveses) i gaudi no va ser gaire proporcional... però mola sortir de Montréal de quan en quan. Shawinigan no només té un nom fascinant, és prou bonic, és un foradet verd amb un llac i una central hidroelèctrica cèlebre perquè els indis van tirar un missioner per un salt d'aigua. I la companyia cervesera local (le trou du diable, el nom del lloc a on van tirar aquest missioner) és excepcional, la seva IPA (La Morsure) és impressionant. De la resta de birres no en parlaré perquè es mereix un especial, però sí diré que el minifestival estava híper ben organitzat (a prova de pluja) i que els grups que van tocar van ser al·lucinants. Faré esment dels dos que més em van flipar:

Les frères Goyette: folk redneck garrulo ambientat en els anys 40, molt divertit, amb un tio bricolant-se un dispensador de birra en directe.

Quebec Redneck Bluegrass Project: Un grup que de vegades fregava el psicobilly, amb personatges molt histriònics, cançons potents i un show gairebé suïcida (els músics pujant-se a sobre del contrabaix!).

Molt talentosos, crec que la mitjana de qualitat dels grups quebecois és molt, molt alta..